Feromihin d.o.o.

Tvrtka Feromihin specijalizirana je za složene poslove savjetovanja, nabave, ugradnje, održavanja i servisiranja transportnih sustava za naftovode, plinovode i cjevovode.

O našoj tvrtki

Od samih početaka tvrtka je usmjerena na ugradnju i održavanje sigurnosnih blokadnih stanica za sustave transporta ugljikovodika te obradu visokokvalitetnih rezervnih dijelova za visokotlačne klipne ili centrifugalne crpke i druge elemente strojeva i sklopova. Usavršavajući se kroz rad sa zapornim ventilima i aktuatorima u područjima visokog tlaka te visokog rizika od eksplozija, tvrtka je započela s proizvodnjom visokotlačnih hidrauličkih crijeva i visokotlačnih armaturnih elemenata.

Stalnim ulaganjem u razvoj ostvarili smo značajnu suradnju s renomiranim proizvođačima opreme za upravljačke sustave i uređaje za blokiranje, čime smo postali ovlašteni distributeri i serviseri za područje jugoistočne Europe. Navedena suradnja i osposobljavanje bili su važni faktori u provođenju zahtjevnih zadaća inspekcije, održavanja, servisiranja, kalibriranja i opremanja sustava praćenja i upravljanja sigurnosnim blokadnim stanicama na tehnološkim plinovodima i produktovodima INA-e i Plinacro cjevovodima. Navedene kompanije posljednjih su godina najveći korisnici naših usluga.

Prateći trendove u naftnoj i plinskoj industriji, tvrtka je krenula u razvoj vlastitog uređaja i softvera za praćenje integriteta plinovoda eLBC (PIMSF).

Povijest

Tvrtka “Feromihin” osnovana je 1992. na OPG-u Martinac u Obedišću.

U samim počecima tvrtka je, kao i danas, bila usmjerena na održavanje sigurnosnih blokadnih stanica, te strojnu obradu. Tadašnji zaposlenici su, uz pomoć postojećih strojeva, omogućili proizvodnju visoke kvalitete:

  • rezervnih dijelova za visokotlačne klipne i centrifugalne crpke od nehrđajućeg čelika i drugih materijala
  • različitih visokotlačnih dijelova s API navojima i dijelova prema europskim i američkim standardima
  • visokotlačnih cilindara i ventila za uzorkovanje plina i kondenzata.

Stalnim praćenjem potreba i ulaganjem u razvoj ostvarili smo značajnu suradnju s tvrtkom “Fahlke” iz Njemačke, koja je vodeći proizvođač opreme za blokadne stanice, a postali smo i njihov ovlašteni distributer i serviser za Republiku Hrvatsku. Navedena suradnja i osposobljavanje bili su važni faktori u provođenju zahtjevnih zadaća inspekcije, održavanja, servisiranja, kalibriranja i opremanja sustava praćenja i upravljanja sigurnosnim blokadnim stanicama na plinovodima, naftovodima i produktovodima.

Osim višegodišnjeg rada na usavršavanju poslovanja, proizveli smo, u suradnji s podizvođačima, i elektronički LBC uređaj, koji omogućava upravljanje i komunikaciju s dispečerskom centrom u Zagrebu. Riječ je o prvom eLBC uređaju proizvedenom u Hrvatskoj.

Sredinom 2016. godine vlasnik tvrtke, gospodin Martinac, odlučio se povući iz posla te je tvrtku prodao tvrtki Pico Flow Controls d.o.o. Iste godine tvrtka Feromihin promijenila je registrirano sjedište i svoju poslovnu adresu te otada posluje na adresi Moslavačka 22, Novoselec.

Otada tvrtka bilježi stalan rast, povećavajući broj zaposlenika i gradeći nove poslovne prostore. S obzirom na visoku ekološku osviještenost, osmislili smo i izgradili industrijsku halu opremljenu podnim grijanjem u cilju smanjivanja emisije štetnih tvari u okoliš.