Feromihin d.o.o.

Tvrtka Feromihin specijalizirana je za zahtjevno savjetovanje, nabavu, ugradnju, održavanje i servis transportnih sustava za naftovode, plinovode i cjevovode.

O našoj tvrtki

Tvrtka se od samog početka fokusirala na ugradnju i održavanje sigurnosnih stanica za zaključavanje transportnih sustava ugljikovodika te obradu visokokvalitetnih rezervnih dijelova za visokotlačne klipne ili centrifugalne crpke i druge elemente strojeva i sklopova. S daljnjom obukom kroz usluge zatvorenih organa i aktuatora koji djeluju u područjima visokog tlaka eksplozivnih rizičnih područja, tvrtka je počela proizvoditi visokotlačna hidraulička crijeva i visokotlačne armaturne elemente.

Stalnim ulaganjem u razvoj ostvarili smo značajnu suradnju s renomiranim proizvođačima opreme za upravljačke sustave i uređaje za blokiranje, a mi smo njihov ovlašteni distributer i serviser za područje jugoistočne Europe. Ova suradnja i obuka bila je nužna za zahtjevne zadaće pregleda, održavanja, servisiranja, kalibriranja i opremanja sustava praćenja i upravljanja blokirajućim sigurnosnim stanicama na TEHNOLOŠKIM plinovodima INA-e i cjevovodima proizvoda te plinarskim plinovodima, koji su posljednjih godina najveći korisnici naših usluga.

Prateći trendove u naftnoj i plinskoj industriji, tvrtka je krenula u razvoj vlastitog uređaja i softvera za praćenje integriteta plinovoda eLBC (PIMSF).

Povijest

Tvrtka “Feromihin” osnovana je 1992. na OPG-u Martinac u Obedišću.

U samom početku tvrtka je, kao i danas, bila usmjerena na održavanje sigurnosnih blokirajućih stanica, te strojnu obradu jer su strojevi i prvi zaposlenici omogućili proizvodnju visoke kvalitete:

  • rezervni dijelovi za visokotlačne klipne i centrifugalne pumpe, nehrđajući čelik i druge materijale
  • različiti visokotlačni dijelovi s API nitima i dijelovi za laboratorije prema europskim i američkim standardima
  • visokotlačni cilindri i ventili za uzorkovanje plina i kondenzata.

Stalnim praćenjem potreba i ulaganjem u razvoj ostvarili smo značajnu suradnju s tvrtkom “Fahlke” iz Njemačke, koja je vodeći proizvođač opreme za blokiranje stanica, a postali smo i njihov ovlašteni distributer i serviser za Republiku Hrvatsku. Ta suradnja i osposobljavanje bilo je nužno za zahtjevne zadaće pregleda, održavanja, servisiranja, kalibracije i opremanja sustava za nadzor i kontrolu blokiranja sigurnosnih postaja na plinovodima, naftovodima i cjevovodima.

Osim višednevnog rada na istom poslovanju, proizveli smo, u suradnji s kooperantima, i elektronički LBC uređaj, putem kojeg se održava upravljanje i komunikacija sa zagrebačkim dispečerskom centrom. Riječ je o prvom eLBC uređaju proizvedenom u Hrvatskoj.

Sredinom 2016. godine vlasnik tvrtke, gospodin Martinac, odlučio se povući iz poslovanja i tvrtku je prodao tvrtki Flow Controls d.o.o. Iste godine tvrtka Feromihin promijenila je registrirani ured i poslovnu adresu, a od tada posluje na adresi Moslavačka 22, Novoselec.

Od tada tvrtka bilježi stalan rast, povećava broj zaposlenih i gradi nove poslovne prostore. S obzirom na visoku ekološku osviještenost, osmislili smo i izgradili industrijski uredski prostor s podnim grijanjem kako bismo smanjili štetne emisije u okoliš.