Pravila o zaštiti privatnosti

Ažurirano 01.09.2020.

Tvrtka Feromihin (“mi”, “naš” ili “nama”) predana je zaštiti vaše privatnosti. Navedena Pravila o zaštiti privatnosti razjasnit će vam način na koji Feromihin prikuplja, koristi i objavljuje vaše osobne podatke.

Navedena Pravila o zaštiti privatnosti odnose se na našu web stranicu, feromihin.hr i njoj pridružene poddomene (zajedno naša „Usluga“). Pristupanjem ili korištenjem naše Usluge, složili ste se s time da ćemo prikupljati, pohranjivati i po potrebi koristiti vaše osobne podatke na način opisan u navedenim Pravilima o zaštiti privatnosti i našim Uvjetima korištenja.

Značenja

Za ovu politiku privatnosti:

 • ‘Vi’ će se odnositi na osobu koja je pristupila Usluzi, ili na tvrtku ili bilo koju pravnu osobu u ime koje je ta osoba ostvarila pristup Usluzi ili istu, prema potrebi, koristi
 • Tvrtka (u ovom Ugovoru “Kompanija”, “mi”, “naš” ili “nama”) odnosi se na Feromihin d.o.o., Moslavačka 22, 10315, Novoselec
 • Web stranica se odnosi na Feromihin, a moguće joj je pristupiti na sljedećem linku: feromihin.hr
 • Usluga se odnosi na web stranicu
 • Pružatelj usluga je svaka fizička ili pravna osoba koja obrađuje podatke u ime Društva. Navedeno se odnosi na treće tvrtke ili pojedince zaposlene u Društvu kojima je cilj olakšati razumijevanje načina na koji funkcionira Usluga, pružati usluge u ime Društva, vršiti razne usluge povezane s Uslugom ili pripomoći Društvu u analizi ispravnog korištenja Usluge
 • Društveni medij treće strane može biti bilo koja web stranica ili web lokacija društvene mreže na koju se korisnik može prijaviti ili gdje može otvoriti račun za korištenje Usluge
 • Osobni podaci su bilo koji podaci koji se odnose na identificiranog pojedinca ili onog čiji je identitet moguće utvrditi
 • Kolačići predstavljaju manju količinu podataka koje generira web stranica, a sprema ih web preglednik. Svrha kolačića jest prikupljanje podataka o Vama, kao što to čini datoteka preferencija stvorena od strane softverske aplikacije
 • Što se tiče uređaja, to može biti bilo koji uređaj (mobilni telefon, računalo ili digitalni tablet) koji ima pristup internetu
 • Podaci o korištenju odnose se na podatke koji se prikupljaju automatski, bilo generiranjem korištenja Usluge ili iz same servisne infrastrukture, primjerice, informacije o tome koliko je puta korisnik pristupio web stranici

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo podatke od vas kada posjetite našu web stranicu, registrirate se na njoj, izvršite narudžbu, pretplatite se na naš newsletter, odgovorite na anketu ili ispunite obrazac.

 • Email adresa

Kako koristimo podatke koje prikupljamo?

Svaka informacija koju prikupimo od vas može se koristiti u sljedeće svrhe:

 • Personalizacija sadržaja, što pridonosi Vašem boljem iskustvu korištenja (vaši podaci pomažu nam da bolje odgovorimo na vaše individualne potrebe)
 • Unapređenje naše web stranice (neprekidno se trudimo poboljšavati sadržaj naših web stranica na temelju vaših podataka i povratnih informacija koje dobivamo od vas)
 • Poboljšanje korisničke usluge (vaši podaci pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve i poboljšamo sustav korisničke podrške)
 • Obrada transakcija
 • Upravljanje natječajem, promidžbom, anketama ili drugim značajkama web mjesta
 • Periodično slanje e-mail poruka

Na koji način koristimo Vašu e-mail adresu?

Unosom svoje e-mail adrese na ovu web stranicu, pristali ste na povremeno primanje e-pošte s naše strane. U svakom trenutku možete zatražiti uklanjanje svoje e-mail adrese s bilo kojeg popisa korisničkih adresa jednostavnim klikom na vezu za odustajanje ili na neki drugi način otkazivanja pretplate, koji će Vam biti ponuđen u e-pošti. E-poštu šaljemo samo osobama koje su nas ovlastile da ih kontaktiramo bilo izravno, bilo putem treće strane. Ne šaljemo neželjenu elektroničku poštu, budući da se to protivi politici naše firme. Unosom svoje adrese e-pošte također pristajete na to da Vašu adresu e-pošte koristimo na web lokacijama poput Facebooka, gdje onima, koji su pristali na primanje obavijesti od nas, prikazujemo oglase posebno prilagođene njihovim interesima i potrebama. Adresa e-pošte poslana samo putem stranice za obradu narudžbi koristit će se samo u svrhu slanja informacija i ažuriranja koja se odnose na vašu narudžbu. Ako ste, međutim, unijeli svoju adresu e-pošte na neki drugi način, istu možemo upotrijebiti u bilo koju svrhu navedenu u ovim Pravilima. Napomena: Ako se u bilo kojem trenutku želite prestati primati poruke od nas, na dnu svake poruke e-pošte naći ćete detaljne upute za odjavu s popisa za slanje e-poruka s naše strane.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko koliko nam je potrebno da iste proslijedimo tvrtki Feromihin u cilju ispunjenja ciljeva navedenih u ovim pravilima. To se odnosi i na sve one s kojima dijelimo vaše podatke i koji u naše ime obavljaju usluge. Kada nam vaši podaci više nisu potrebni i kada nema zakonskog ili regulatornog razloga da ih zadržavamo, iste ćemo ukloniti iz naših sustava ili ih depersonalizirati, što će učiniti nemogućim Vašu identifikaciju.

Kako štitimo vaše podatke?

Provodimo različite sigurnosne mjere u cilju održavanja visoke razine zaštite vaših osobnih podataka. To se osobito odnosi na zaštitu podataka pri procesu narudžbe, unosa, podnošenja ili pristupa svojim osobnim podacima. Nudimo mogućnost uporabe sigurnog poslužitelja. Sve Vaše osjetljive/kreditne informacije prenose se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL), nakon čega se usađuju u našu bazu pristupnika za online plaćanja, što ih čini dostupnim samo ovlaštenim osobama te onima koji posjeduju posebna pristupna pravima takvim sustavima, te su te podatke dužni zadržati povjerljivima. Nakon provedene transakcije, vaši privatni podaci (kreditne kartice, brojevi socijalnog osiguranja, financijske usluge itd.) ne zadržavaju se u evidenciji. Međutim, ne možemo osigurati ili jamčiti apsolutnu sigurnost informacija koje šaljete Feromihinu, niti jamčiti da se vašim podacima na Usluzi neće moći pristupiti, da neće biti vidljivi, izmijenjeni ili uništeni kršenjem bilo kojeg od naših fizičkih, tehničkih ili upravljačkih zaštitnih mehanizama.

Mjerodavno pravo

Zakoni Republike Hrvatske, isključujući pravila o sukobu zakona, reguliraju ovaj Ugovor i Vašu uporabu web stranice. Vaša upotreba web stranice također može biti podložna drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.

Vaša suglasnost

Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom pristajete na navedena Pravila o zaštiti privatnosti.

Poveznice na druge web stranice

Naša usluga može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima mi ne upravljamo. Ukoliko kliknete na poveznicu treće strane, bit ćete usmjereni na web stranicu te treće strane. Savjetujemo Vam da bacite pogled na Politiku o zaštiti privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Mi nemamo kontrolu niti preuzimamo odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili prakse bilo koje treće strane ili njihovih usluga.

Kolačići

Tvrtka Feromihin koristi Kolačiće za prepoznavanje područja naše web stranice koju ste posjetili. Kolačić je zapravo nevelik zbir podataka koje vaš web preglednik pohranjuje na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja koji se nalazi na našoj web stranici. Većina web preglednika ima mogućnost onesposobljavanja kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda ćete naići na poteškoće pri pristupu funkcijama na našoj web stranici. Nikada ne stavljamo osobne podatke u kolačiće.

Usluge ponovnog marketinga

Koristimo usluge ponovnog marketinga. Što je zapravo ponovni marketing? U području digitalnog marketinga pod terminom ponovnog marketinga (ili remarketing) smatramo praksu prikazivanja oglasa putem interneta osobama koje su već posjetile vašu web stranicu. Navedena usluga omogućuje vašoj tvrtki da korisnicima, koji su već posjetili vašu web stranicu, prikazuje oglase na web stranicama i platformama koje najčešće koriste.

Promjene u našim Pravilima o zaštiti privatnosti

Ukoliko odlučimo promijeniti svoju politiku privatnosti, navedene izmjene objavit ćemo na ovoj stranici i/ili ažurirati datum izmjene Pravila o zaštiti privatnosti u nastavku.

Usluge treće strane

Možemo prikazati, uključiti ili učiniti dostupnim sadržaje treće strane (uključujući podatke, informacije, aplikacije i ostale proizvode) ili Vam dati poveznicu na web stranice ili usluge trećih strana (“Usluge trećih strana”).

Prihvaćate i suglasni ste s time da tvrtka Feromihin neće snositi odgovornost za usluge trećih strana, uključujući njihovu točnost, cjelovitost, pravovremenost, valjanost, autorska prava, zakonitost, doličnost, kvalitetu ili bilo koji drugi aspekt istih. Tvrtka Feromihin ne preuzima odgovornost prema vama ili nekoj drugoj osobi ili subjektu za bilo koje usluge trećih strana.

Usluge i poveznice trećih strana na raspolaganju su Vam radi olakšavanja služenja uslugama, a vi im pristupate i koristite ih u potpunosti na vlastiti rizik i u skladu s uvjetima i odredbama navedenih trećih strana.

Informacije u vezi s vašim pravima na zaštitu podataka prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti, nastupamo u ulozi kontrolora vaših osobnih podataka.

Ukoliko pripadate Europskom gospodarskom području (EEA), naša pravna osnova za prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka, kako je opisano u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, ovisi o podacima koje prikupljamo i specifičnom kontekstu u kojem ih prikupljamo. Dopuštenje za obradu Vaših osobnih podataka imamo iz sljedećih razloga:

 • Ukoliko koristite naše usluge, moramo s Vama sklopiti ugovor
 • Dali ste nam dopuštenje za to
 • Obrada podataka u našem je legitimnom interesu i Vaša prava nad tim ne odnose prevagu
 • Za potrebe obrade plaćanja
 • Postupanje u skladu sa zakonima

Ukoliko pripadate Europskom gospodarskom području (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka. U određenim okolnostima pripadaju Vam sljedeća prava na zaštitu podataka:

 • Pravo na pristup, ažuriranje ili brisanje osobnih podataka koje imamo o vama
 • Pravo na ispravljanje
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na ograničenje
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Pravo na povlačenje pristanka

Imajte razumijevanja za to da ćemo, prema potrebi, morati tražiti od Vas da potvrdite svoj identitet prije nego što odgovorite na navedene zahtjeve.

Ukoliko Vam ne odgovara način na koji prikupljamo ili koristimo Vaše osobne podatke, imate pravo žaliti se Tijelu nadležnom za zaštitu podataka. Za više informacija obratite se lokalnom tijelu za zaštitu podataka u Europskom gospodarskom području (EEA).