6 prednosti kompozitne obujmice na bazi aramidnih vlakana

Kompozitne obujmice poznata su čovječanstvu još iz doba drevne Mezopotamije (3400 prije Krista). Već tada su ljudi lijepili drvene trake pod različitim kutovima kako bi stvorili šperploču.

Do razvoja modernih kompozitnih materijala došlo je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada su staklena vlakna zamijenila teže materijale u zrakoplovstvu.

Karbonska vlakna počela su se primjenjivati u drugoj polovici 20. stoljeća, a svoju primjenu našla su u vrlo širokom području, od igraćih karata do tehnološki najnaprednijih plovila. Daljnjim razvojem tehnologije, u kompozitne materijale uvedena su i aramidna vlakna koja svojim karakteristikama kompozitima pružaju još bolja svojstva.

U današnje vrijeme, dinamični tehnološki procesi zahtijevaju brza, jednostavna i dugotrajna rješenja za sanaciju oštećene opreme. To se posebno odnosi na sustave cjevovoda kod kojih je svaki prekid rada nepoželjan i nosi za sobom velike troškove.

Što su kompozitne obujmice?

Kompozitna obujmica je tehnologija koja rješava nedostatke u cjevovodima, kao što su udubljenja, propuštanja i vanjska korozija. Ova metoda omogućuje popravke na operativnom cjevovodu bez potrebe za njegovim isključivanjem iz pogona.

Njegova svestranost i mogućnost obavljanja popravaka bez prekidanja rada cjevovoda čine ga preferiranim izborom u raznim industrijama, posebno u rješavanju problema povezanih s integritetom cjevovoda.

Kao jedno od rješenja za sanaciju oštećenih cjevovoda i ostale opreme pod tlakom, kompozitne obujmice su se počele primjenjivati 90-ih godina 20. stoljeća.

Rješenje je idealno za brze i pouzdane popravke na terenu, bez prekida protoka medija kroz cjevovod (osim u slučaju propuštanja) čime se cjevovodu vraća početni integritet. Takav način sanacije standardiziran je 2006. godine prema ISO 24817 i ASME PCC2 standardima.

REINFORCEKiT 4D kompozitne stezaljke

3X ENGINEERING je razvio kompozitne obujmice čiji kostur čine aramidna vlakna (Kevlar®). Ovo je odgovor na zahtjeve tržišta za kompozitnim obujmicama koje klijentima pružaju dugotrajno, pouzdano i lako primjenjivo rješenje za sanaciju sa što manjim zastojima u radu i bez dodatnog održavanja.

Kompozitne obujmice REINFORCEKiT 4D dizajnirane su za primjenu na različitim geometrijama cjevovoda. Mogu se koristiti u temperaturnom rasponu od -50°C do +150°C. Osim na kopnu, moguća im je primjena i na podmorskim instalacijama.

Kompozitne obujmice na bazi aramidnih vlakana inovativno su rješenje na području kompozitnih materijala, a svojim karakteristikama nadmašuju kvalitetu ostalih vrsta kompozitnih obujmica.

U sljedećoj tablici prikazane su prednosti REINFORCEKiT4D kompozitnih obujmica:kompozitne obujmiceKonstantna ulaganja u istraživanja i razvoj osigurala su REINFORCEKiT 4D kompozitnim obujmicama 3X ENGINEERING-a superiorne karakteristike. Dokaz kvalitete je zadovoljstvo brojnih klijenata širom svijeta.

Provedena su brojna neovisna ispitivanja apliciranih sustava REINFORCEKiT 4D kompozitnih obujmica, a posljednje dostignuće je i tipsko odobrenje od strane LRQA.

FEROMIHIN d.o.o. kao regionalni zastupnik 3X ENGINEERING-a u mogućnosti je svojim klijentima ponuditi pouzdana rješenja za sanacije oštećenih cjevovoda kompozitnim obujmicama.

Iskustvo koje su naši obučeni djelatnici stekli na mnogim projektima omogućuje nam da u najkraćem mogućem roku odgovorimo na razne zahtjeve klijenata. Osigurajte integritet i sigurnost svoje imovine i kontaktirajte nas.

Preskoči na sadržaj